PROZË POETIKE NGA MERITA BËRDICA – Shkodra asht një vajzë e rritun në gjergjefin e blinit….

ShkodraWeb është një hapësirë lirie por edhe promovimi për letërsinë, artin e kulturën. Në funksion të misionit të vet, ShkodraWeb jo vetëm promovon dhe argëton, por i vë në dispozicion…

OPINION NGA MIGENA LIKA – Rinia pikënisja ku fillon rruga për në BE, njësoj si fillon dhe jeta e çdo krijese…

BE është parë gjithmonë si një e vërtetë e paprekshme dhe shumë e rëndësishme per Shqipërinë. Ajo shënon një “Biletë” të zgjidhjes për të gjithë shqiptarët dhe veçanërisht, ne të…

NGA ERA DUSHI – Tetori rozë!….Për lulet luftëtare!

A i njihni gratë?! Aq sa për të kuptuar se çfarë fshihet përtej syve të tyre, përtej buzëqeshjes! A i njihni heroinat?! Janë pikërisht këto gra e vajza me këtë…

OPINION NGA ERA DUSHI – Jeni bërë për update, shqiptarë hesapi mo’…!

Rrōpātesh me kërkime, hulumtime, vizita, udhëtime, fakte, prova, kuriozitete, që ti hapësh sadopak diapazonin këtij populli injōrant. E çfarë arrin?! Asgjë, fiks asgjë! Jo mo vlla’, po nuk panë shālë,…

OPINION – Ja si padashur media kthehet dhe në një mjet propagandistik duke cënuar jo vetëm lirinë e saj por…

Në shekullin e njëzetenjëtë, teknologjia ka përparuar, duke sjellë mjaft ndryshime në transmetimin e drejtpërdrejtë të lajmit. Media, një institucion i pavarur ka përfituar nga ky zhvillim duke përdorur mjetet…

OPINION – Shémbja e Teatrit, rënia e dominosë së fundit…

Veprimi i fundit i prishjes me dhúnë të Teatrit Kombëtar në mes të natës ishte një akt force dhe mesazh i qartë për çdo qytetar shqiptar. Ëndrra 22- vjeçare sot…

OPINION – Sot teatri…. nesër shtëpia jote, nuk është shtet, është diktaturë…

E shembën! E dini si ishte ndjesia?! Sikur i hoqën nënës evlatin nga gjiri! Në fakt i’a hoqën! Të prangosësh një artist pse mbron me trup e me shpirt gjënë…

OPINION – Për maturën shtetërore, në një shoqëri që po preferon të shkelë në dërrasë të kalbur…

Matura ka qenë kryelajmi i ditëve të fundit në fushën e edukimit, në fushën e jetës, po e ashtëquaj të tillë për një sërë faktorësh të lidhur ngushtë me edukimin…

NGA ERA DUSHI – Kur e ndjen se nuk je mirë…!

Kur e ndjen se nuk je mirë…..! Trupi dhe mendja janë të lidhura dhe gjithçka që i bën të “punojnë” mirë të dyja, fillon me gjendjen e brendshme. Një demoralizim…

NGA KOLINDO VJERDHA – Letër e hapur drejtuar maturantëve…

Të nderuar maturantë, Duket se situata po na vë të gjithëve në një sprovë të madhe, por më shumë nga këdo po ju vendos juve, maturantëve të 2020-ës, po vendos…

OPINION – Vertetë kemi Bajram e Pashkë por Shqiptarinë e kemi bashkë…

Kjo është frazë e Homerit të Shqipërisë, Gjergj Fishtës e jo e paqëllimte ishte përdorimi i saj në këtë natë. Pashkët në izolim e bota e gjunjëzuar para një virusi…