Marrin fund dilemat, ja kush do të krijojë qeverinë e re në Malin e Zi pas zgjedhjeve të së dielës…

Sot u mbajt një takim i liderëve të koalicionit, “Për Ardhmërinë e Malit të Zi”, “Paqja është kombi ynë” dhe “E zezë dhe e bardhë”, Zdravko Krivokapic, Alekse Becic dhe shqiptari Dritan Abazovic, i cili do të formojë Qeverinë e ardhshme të Malit të Zi dhe do të realizojë vullnetin elektoral të qytetarëve.


Sipas tre udhëheqësve, ata shumë shpejt ranë dakord mbi disa parime mbi të cilat do të bazohet qeveria e ardhshme.

“Parimi i parë që është rënë dakord është që qeveria e re, demokratike, do të zbatojë me përgjegjësi të gjitha detyrimet ndërkombëtare. Së dyti, qeveria e re demokratike do të zbatojë të gjitha reformat e nevojshme në mënyrë që Mali i Zi të bashkohet me Bashkimin Evropian sa më shpejt të jetë e mundur. Së treti, qeveria e re demokratike, të përbëhet nga  ekspert në fusha të veçanta, pavarësisht nga karakteristikat e tyre politike, fetare, kombëtare ose ndonjë karakteristikë tjetër. Së katërti, qeveria e re do të angazhohet plotësisht për respektimin e Kushtetutës dhe zbatimin e ligjit, me ndryshime, shtesa dhe rishikimi i të gjitha ligjeve dhe akteve nënligjore diskriminuese, përfshirë Ligjin për Lirinë e Fesë, “tha deklarata.

Ata thanë se, përveç kësaj, ata ua shtrijnë duart përfaqësuesve të popujve pakicë me dëshirën për të ndërtuar së bashku një të ardhme më të bukur dhe të prosperuar të Malit të Zi.

© ShkodraWeb Media - Të gjitha materialet në këtë faqe mund të përdoren nga media të tjera, duke përmendur emrin e burimit të informacionit nga janë marrë.

ShkodraWeb Channel