NGA EMILIA KOLIQI – Qeverisë nuk i intereson furnizimi me ujë e as borxhet e akumuluara, ajo synon rritjen e çmimit të ujit…

Shkruan në Facebook Emilia Koliqi, deputete e PD- së Qarku Shkodër: Centralizimi i funksioneve dhe kompetencave të pushtetit vendor me urdhër, pa asnjë bazë ligjore, është synimi i qeverisë shqiptare.…

FOTOLAJM – “Vezë të arta” në lokalin e famshëm të Himarës, një omletë 11 mijë lekë tek “Nona”…

Me afrimin e sezonit veror, është rikthyer edhe dyshja Uran Derri nga Kruma e Kukësit dhe Ervin Manushi nga Tirana, pronarë të rrjetit të restoranteve me emrin ‘Nona’, të njohur…

“Dhënia me koncension e Parkut Kombëtar të Butrintit aferë korruptive”, deputetja e Shkodrës Emilia Koliqi denoncon…

Shkruan në Facebook Emilia Koliqi, deputete e PD për Qarkun Shkodër: Shqyrtimi me urgjencë i aferës korruptive të radhës: Dhënia me koncesion (administrim indirekt të Pasurisë Kulturore) për 10 vite,…

“Nuk mjafton rritja e çmimit, merr edhe 40 mln euro hua”, deputetja Emilia Koliqi flet pë gjendjen financiare të KESH- it

Shkruan në Facebook Emilia Koliqi, deputete e PD Qarku Shkodër: Edhe një hua tjetër prej 40 milionë euro, po merr qeveria shqiptare për llogari të Korporatës Elektroenergjitike Shqiptare, që do…

FOTO – Kriza energjitike, KESH licensohet për prodhim energjie nga impianti fotovoltaik në Vau Dejës…

KESH sh.a. është licensuar në veprimtarinë e prodhimit të energjisë elektrike nga centrali fotovoltaik i Digës Qyrsaq HEC Vau i Dejës. Lajmi është bërë i ditur nga vetë koorporata shtetërore,…

NGA EMILIA KOLIQI – Qeveria me oligarkët po ndërhyn në rritjen e çmimeve që të ndajë fitimet me to edhe në këto kohë krize

Lufta ndërmjet Rusisë dhe Ukrainës, efekti zinxhir i rritjes së çmimeve, ka ndikuar në industrinë prodhuese të vendit, në produktet e shportës dhe rritjen e varfërisë. Si të gjitha shtetet…

SONDAZHI – “71% e qytetarëve të kënaqur me sherbimin e menaxhimit të mbetjeve”, Bashki të Forta publikon të dhënat…

Gjatë muajve Shkurt-Mars 2022, Bashki të Forta ka zhvilluar një sondazh në 18 bashkitë që ajo kontribuon, duke matur kënaqësinë e qytetarëve me shërbimin e menaxhimit të mbetjeve. Ajo që…

ANALIZA – Riorganizimi i ujësjellësve nga 58 shoqëri aksionare në 15, rezultatet që priten nga reforma prej 381 mln euro…

Sektori i ujësjellës dhe kanalizimeve pësoi një reformim të fortë menjëherë me bërjen e reformës territoriale dhe administrative në 2015-ën. Kjo reformë bëri që SHA-të e Ujësjellësave të transferoheshin në…

VIDEO – Fermerët e Shkodrës paralajmërojnë bllokim të tregut të shumicës, kostoja e lartë e prodhimit e papërballueshme

Mungesa e subvencioneve, e pikave të grumbullimit të produkteve bujqësore, mosplotësimi i kushteve në tregje dhe së fundmi rritja e çmimit të naftës janë disa nga vështirësitë që po hasin…

Pas energjië elektrike pritet edhe rritja e çmimit të ujit të pijshëm, diskutimi mbërrin në Kuvend…

Enti Rregullator i Ujit prezantoi këtë të enjte në Kuvend raportin vjetor për vitin 2021, ku rritja e çmimit të ujit për qytetarët duket e pashmangshme. Faktorët që mund të…

Bordi i Transparencës vendos, ja sa do të shiten karburantet duke nisur nga ora 18.00 e ditës së sotme…

Bordi i Transparencës i mbledhur në datë 13 Prill 2022 vendosi çmimet e reja të shitjes së karburanteve me pakicë dhe shumicë për tregun vendas. Këto çmime reflektojnë ndryshimet që…

“Në 2022- in vetëm 1 investim…”, deputetja Emilia Koliqi: Shkodra zë vendin e 59-të nga 61 bashkitë në vend

Pas përfundimit të rilindjes urbane, që i dha fund identitetit të qyteteve, ku u ndërhy, në programin e qeverisë për këtë mandat theksohet rilindja rurale, duke investuar më shumë në…