Mjeku shkodran i sulmuar ne spital kreu operacionin e rralle ne bote para disa muajve

Ditën e sotme, mjeku-kirurg, Besmir Grizhja u rrah nga një i afërm i një pacienti, i cili e akuzon për mjekim të gabuar.
Kirurgu shkodran iu përgjigj thirrjes së të afërmit për takim dhe më pas është qëlluar me grushte në fytyrë.
Por Grizhja nuk është mjek i zakonshëm. Ai ka marrë pjesë në një prej operacioneve më të rralla në botë që përfundoi me sukses.
Kështu, Grizhja, së bashku me dy kirurgë të tjerë, kanë realizuar në muajin shkurt të këtij viti një ndërhyrje të rrallë kirurgjikale vaskulare ndaj një pacienteje.
Ajo kishte arteria ishiadike perizistente aneurizmatike me ishemi të këmbës, ku rrezikonte prerjen e saj. Operacioni, i cili ishte i 168-ti në botë që nga viti 1960, u krye me sukses./gazetaexpress.com/