9 milion njerez kane kete semundje dhe nuk e dine, mbase edhe ti…mesoje

Sipas një studimi, rreth 9 milionë europianë janë prekur nga hepatiti B apo C, por shumica e tyre nuk e dinë që janë të infektuar me virusin. Qendra Evropiane për Kontrollin e Sëmundjeve (ECDC), ka deklaruar se në bazë të këtyre të dhënave, kjo sëmundje nuk mund të eliminohet brenda vitit 2030. Rreth 4 milionë pacientë janë të infektuar me virusin C, ndërsa 4.7 milionë me B-në.