Gjermania jep “Ok” për ekstradimin e Arbër Çekaj, i njohur edhe si “mister 613 kg” në Shqipëri…

Afro një vit e gjysmë pas vënies nëpranga, drejtësia gjermane ndez dritën jeshile për ekstradimin e Arbër Cekajt në drejtim të Shqipërisë. Sipas “Balkanweb” vendimi për lejimin e ekstradimit të pronarit të kompanisë “Arbri Garden”, është marrë 20 ditë më parë nga gjykata penale e Dusseldorfit.

Vonesa në marrjen e vendimit, lidhej me faktin se biznesmeni nën akuzë për t.rafikimin e sasisë rekord të 613 kilogramëve k.okainë kolumbiane drejt portit të Durrësit, ka bërë kërkesa të shumta përpara autoriteteve të drejtësisë gjermane, me qëllim pengimin e ekstradimit. Njëherazi ai ka paraqitur edhe kërkesë për azil me argumentin se në Shqipëri i rrezikohet jeta.

Kërkesa për azil – konfirmuan burimet – nuk është shqyrtuar ende nga gjykata, çka do të thotë se nuk mund përcakohet koha se kur mund ekstradohet biznesmeni. Për këtë cështje News24 kontaktoi zyrën e shtypit në ministrinë e Drejtësisë dhe zyrën e Interpolit, por nuk mori përgjigje zyrtare nga ana e tyre.

Arbër Çekaj është marrë zyrtarisht i pandehur nga Prokuroria për K.rime të Rënda për akuzën e t.rafikut të n.arkotikëve kryer në bashkëpunim me menaxherin e kompanisë Donald Lushaj dhe shoferin e kamionit që trasportoi kontenierët me banane nga porti i Durrësit drejt magazinave të Arbri Garden në Maminas. Procesi gjyqësor në Gjykatën për K.rime të Rënda pritet të rifillojë në shtator, pasi më herët nuk u bë i mundur njoftimi i biznesmenit të pandehur.

Sasia e d.rogës që vinte nga Kolumbia, më e madhja e kapur ndonjëherë në vendin tonë u bllokua në mars të 2018, në kontenierët me banane që ishin porositur nga biznesmeni. Vlera e d.rogës përllogaritej 180 milionë euro. Biznesmeni Cekaj eshte cilesuar nga ish ambasadori amerikan Donald Lu, si “peshku i madh” i k.okainës. /BW/