Foto/ Ne Shqiperi e polemizojme, ne Budapest i ngrihet permendore Skenderbeut

Në Budapest, do të vendoset statuja e heroit kombëtar të Shqipërisë, Skënderbeu. Ambasadori i Shqipërisë në Hungari, Arian Spasse ka zbuluar detaje nga ndërtimi i këtij busti, i cili siç shihet në foto është ende i papërfunduar.
Spasse ka zhvilluar një vizitë studion e skulptorit Mihaly Gabor, i cili po realizon projektin. Busti do të vendoset përballë bashkëkohësit të Skënderbeut, heroit hungarez, Janos Huniadit.
“Edhe në Budapest do të vendoset statuja e Skënderbeut. Sot Ambasadori Spasse vizitoi studion e skulptorit Mihaly Gabor, për të parë maketin me përmasa reale. Pas disa ndryshimeve në fizionominë e portretit dhe lejes përfundimtare të Këshillit Bashkiak, statuja do të vendoset në parkun qendror të qytetit, përballë statujës së Janos Huniadit”, shkruhet në faqen zyrtare të Ambasadës Shqiptare në Hungari./BALKANWEB/