Foto/ Termeti qe rrenoi te gjithe qytetin…

Shkupi sot shënon 54-vjetorin e tërmetit katastrofal të vitit 1963, nga i cili humbën jetën 1070 persona, ndërsa u plagosën 300 të tjerë. Në përvjetorin e 54 të tërmetit shkatërrues, do të shënohen disa aktivitete përkujtimore në qytetin e Shkupit. Pas tërmetit të 26 korrikut të vitit 1963 e gjithë bota ishte alarmuar dhe angazhua të ndihmojë Maqedoninë. Kështu më 14 tetor të të njejtit vit, OKB njëzëri miratoi rezolutë për dhënnien e ndihmës Qeverisë së Jugosllavisë së atëhershme për rindërtimin e Shkupit të shkatërruar./BALKANWEB.COM/