NEWS I ShkodraWeb.com

ShkodraWeb Media – E Verteta të bën të lirë!

VIDEO/ Policia spanjolle bastis “kampin” me 34 shqiptarë në portin e Bilbao, jetonin në kushte të rënda…

Plot 34 shqiptarë janë zbuluar nga Policia Kombëtare e Spanjës në bashkëpunim me Autoritetin Portual të Bilbao, të cilët qëndronin në kushte aspak njerëzore nëpër çadra.

Individët jetuan në 19 tenda të instaluara në pika të ndryshme në pjesën e brendshme të portit, “pa kushtet minimale të shëndetit dhe higjienës”.


Vendbanimet e “shpërndara dhe të fshehura në mënyrë strategjike” ishin të vendosura në vende në afërsi të pikës kufitare për të shmangur pikat e kontrollit me qëllim që të hynin në mënyrë të paligjshme në kamionë dhe kontejnerë për të shkuar drejt Mbretërisë së Bashkuar.

Gjatë operacionit policor, të realizuar të martën, u arrestuan katër persona. Tre prej tyre kishin një urdhër dëbimi për në vendin e origjinës.

Deri më tani këtë vit, Policia Kombëtare ka identifikuar dhe kontrolluar më shumë se 800 njerëz në të njëjtën situatë brenda Portit të Bilbao.

Nuk është hera e parë që Policia çmonton tenda të tilla në afërsi të portit, të ngritura kryesisht nga shtetas shqiptar, siç shkruajnë mediat spanjolle, duke shënuar disa raste të ngjashme vitet e fundit.

Porti në fjalë dhe porti tjetër Zierbena në qytetin Biscayan, janë thyer në “dhimbje koke” për autoritetet që prej vitit 2015. Emigrantët përdorin kryesisht tragetet e “Brittany Ferries” për të shkuar në portin e Portsmouth në Britani.

Copyright © ShkodraWeb Media ׀׀ Të gjitha materialet tona mund të përdoren lirisht nga mediat e tjera por duke përmendur burimin se nga është marrë informacioni.
Për t’u abonuar në kanalin tone në YouTube ShkodraWeb TV mjafton të klikoni: SUBSCRIBE dhe do të informoheni me lajme me video por dhe argëtoheni pa fund me humor të zgjedhur! Për të marrë njoftime për video të reja, ABONOHU tani!