Video e rralle/ Djali 18- vjecar nuk mund te fleje sepse…vdes

Kur Liam Derbyshire lindi, mjekët thanë se ai nuk do të mund të jetonte më shumë se gjashtë javë, mirëpo, koha kaloi shumë shpejt dhe për disa muaj, ai mbush plotë 18-vjeç. Djali vuan nga një sëmundje e rëndë, nga e cila janë prekur vetëm 1500 persona në të gjithë botën. Djali nuk mund të flejë gjumë, për shkak se gjatë momentit kur fle, ai nuk merr frymë dhe rrezikon të vdesë.
Sëmundja e tij në gjuhën shkencore njihet si Congenital Central Hypoventilation Syndrome, e cila konsiston në mosfunksionimin e mushkërive gjatë kohës kur pacienti bie në gjumë. Kjo do të thotë se djalit i duhet të mbajë oksigjenin tek hunda çdo natë, sa herë që fle. Prindërit e Liam tregojnë se kjo situatë i ka lidhur tej mase dhe se duhet të tregojnë shumë kujdes për djalin e tyre, pasi mund të ndodhë që ai të flejë edhe gjatë ditës, të dremisë nga lodhja dhe rreziku vijon të jetë permanent. /JOQ.AL/