OPINION – Spërklat e pushtetit abuziv…

Pikërisht në ditën që shqiptarëve u është kërkuar mbajtja e detyrueshme e maskave (ose në të kundërt do të perballen me gjoba të konsiderueshme për xhepin e tyre të shpuar), kryeministri i Shqipërisë ka vendosur t’u hakërrehet gazetarëve e të ftuarve të tjerë në një emision televiziv duke thyer edhe rregullat e distancimit social.


Duke menduar se çjerrjet e britmat që e karakterizojnë komunikimin e tij ishin të pamjaftueshme, ai ka vendosur të ngrihet, të thyejë rregullat e pandemisë, që i ka vendosur vetë dhe t’u përplasë në fytyrë gazetarëve… gjithçka.

Shkaku: Nuk i pëlqejnë pyetjet e gazetarëve!

Komunikimi abuziv dhe bulist i kryeministrit nuk është një dukuri e re. Në qoftë se ai nuk do të ishte në këtë post te rëndësishëm, ky do të ishte një problem me të cilin do të përballej veç familja a miqtë e vet. Por ka “qëlluar” që ai drejton një qeveri, përfaqëson shtetin shqiptar dhe mbi të gjitha shfaqet nëpër ekrane ku e shikojnë i madh e i vogël. Ndërsa të rriturit mund të bëjnë vlerësimin e tyre nëse ky model i përfaqëson ata dhe vlerat e tyre, cili është taksirati i fëmijëve, nxënësve e studentëve të përballen me një model të tillë? Si mund te largohen nga mendjet e tyre fanepsje e lajthitje te tilla?

Shkollat, gjimnazet e universitetet shpenzojnë burime e energji me vite të tëra për edukimin e brezave të rinj, përpjekje këto që shkojnë në kosh sa herë që figura publike sillen në mënyrë të tillë, fare të padenjë për një komunikim etik në vitin 2020.

Mbështet ShkodraWeb Media

Hakërrimat e kryeministrit duhet të jenë objekt masash disiplinore dhe ndëshkimi nga institucionet shqiptare sepse ai në mënyrë sistematike intimidon gazetaret, kundërshtarët politikë dhe qytetarët e thjeshtë që guxojnë të ngrënë pyetje, të japin mendime dhe të sfidojnë mënyrën tij te të menduarit e të vepruarit.

Hakërrimat e tij duhet të jenë objekt ndëshkimi edhe nën masat anti-covid që ai i ka projektuar e aprovuar vetë.

Spërklat e pushtetit abuziv shpërndahen pa mëshirë në fytyrat e shqiptarëve sot dhe duket se janë bërë po aq të rrezikshme sa edhe ato të Covid-19. Është detyrë e çdo qytetari që ashtu sic vë maskën per tu mbrojtur nga Covid, ashtu duhet të refuzojë te degjojë e shikojë këtë model te papranueshëm te komunikimit me publikun. /Nga Iva GRILLO/

ShkodraWeb Media 2017 – 2020 © TË GJITHA MATERIALET NË KËTË FAQE MUND TË PËRDOREN LIRISHT NGA INDIVIDË E MEDIA, DUKE CITUAR NGA JANË MARRË. FALEMINDERIT!

ShkodraWeb Channel
ShkodraWeb Marketing