Operatoret turistike “ja kane me hile” Tatimeve

Kush nuk zbaton ligjin duke bërë evazion fiskal do të penalizohet. Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve paralajmërojn operatorët turistikë të jenë korrekt në zbatimin e ligjit sa u përket detyrimeve tatimore. Sipas revistës Monitor, nga kontrollet e kryera në terren,  janë konstatuar parregullsi kryesisht në printera jofiskalë dhe moslëshim kuponi tatimor ndaj klientëve. Problematikë tjetër në bizneset turistike kanë qenë punonjësit e pasiguruar. Këto janë shkelje të cilat penalizohen deri me bllokim të aktivitetit për 30 ditë.