“Mos e bëni këtë veprim…”, ISHP publikon këshillat: Rrit rrezikun për t’u prekur nga virusi…

Instituti i Shëndetit Publik thotë se konsumi i álkòlit nuk ju mbron nga korona virusi i ri. Në një postim në rrjetet sociale, ISHP thotë se në asnjë rrethanë nuk duhet kónsúmuar asnjë lloj produkti álkòlik si një mjet për parandalimin ose trajtimin e inféksionit Covid-19.


Ja disa këshilla që jep ISHP:

Shmangeni konsumin e álkòlit që të mos demtoni sistemin imunitar.

Mos e përdorni álkòlin si mënyrë për të përballuar emocionet dhe stresin.

Mos përziej álkòlin me ilaçe


Shmangni pirjen e álkòlit dhe duhanit së bashku sepse kjo rrit rrezikun për t’u prekur nga Covid-19

Lexoni të tjerat në tabelën më poshtë:

ShkodraWeb Channel

ShkodraWeb Channel