Mire se “baroni i droges” eshte brenda, po me “Eskobarin e Ballkanit” cfare u be?

Nga Blerti DELIJA
Nje person i konsideruar si “baroni i droges” u rikthye ne burg pas vendimit te nje gjykate Apeli. Sic kane ardhur kohet, nuk kane me rendesi emrat por nofkat qe per nje arsye apo tjeter u vihen personave qe jane pjese e botes se erret te krimit. Ky “baroni” do te qendroje ne burg derisa te vendoset ekstradimi drejt Italise e cila e ka denuar me disa vite burg per ceshtje droge, trafikim natyrisht. Nuk me rezulton qe ky “baroni” te kete qene pjese e ndonje administrate locale apo politike. Mbase jam i gabuar por deri tani, nuk e kam kete informacion. Pra, nuk ka patur ndonje “mburoje” te padukshme edhe ndaj gjykatave. Perfundimi: pa me te voglin problem merr ate qe meriton! Te pakten, sipas drejtsise se shume kontestuar shqiptare.
“Gozha shtyn gozhden” thote populli dhe mendja ne shkon te nje tjeter individ. E kemi degjuar ta therrasin me emrin “Eskobari i Ballkanit” sepse edhe ne kere rast nofka eshte me e rendesishme. Besoj se po mbushet viti (nese nuk ka kaluar!) qe kjo nofke mbizoteron debatin e skenes politike ne vend. E ndryshe nga “baroni”, ky “Eskobari”, sic e thote edhe nofka, eshte shume here me i rrezikshem, shume here me i kerkuar. E kerkojne te pakten 2 shtete: Shqiperia e Greqia. Dhe te gjitha burimet thone se ai leviz pikerisht ne mes ketyre dy shteteve. Maksimumi ka shkuar per ndonje shopping apo drake/darke ne Itali. Por “Eskobari” nuk eshte si “baroni”. Ai ka qene pjese e strukturave te administrimit te pushtetit dhe atyre politike. Tani se fundi, eshte “dorezuar” edhe Greqia. Nuk ka apo nuk dergon informacion per ti plotesuar dosjen ketu ne Shqiperi. E mos harroni, u zhvillua nje fushate e tere elektorale me emrin e “Eskobar”, eshte i yni, i juaji, i atyre. Kam pershtypjen se ai tallej dhe vazhdon te tallet me telekomande ne dore ne ndonje nga resorted luksoze jo me shume se 100 km ne forme rrethore larg nga Tirana.
Sipasj meje, pavaresisht akuzave, si “baroni”, ashtu edhe “Eskobari” jane te pafajshem derisa nje gjykate te vendose ndryshe per fatin e tyre. Dopio- standardi eshte ai qe duhet te shqetesoje. E sidomos kur ne mes eshte edhe politika…