MINUTA E FUNDIT – Bajram Begaj zgjidhet zyrtarisht President i Shqipërisë, ja sa vota mori nga deputetët e Kuvendit

Bajram Begaj do të jetë pasuesi i Ilir Metës si President i Republikës së Shqipërisë. Ish- shefi i Shtabit të Përgjithshëm i Forcave të Armatosura që po sot u lirua nga detyra me dekret të atij që do të pasojë në president, ka marrë 78 vota pro, 4 kundër dhe 1 abstenim nga deputetët e Kuvendit të Shqipërisë.

Begaj do të marrë zyrtarisht detyrën me 24 korrik 2022, duke zëvendësuar presidentin Ilir Meta. Në momentin zgjedhjes salla e Kuvendit ka shpërthyer në duatrokitje.


Vlen të theksohet se në votim kanë marrë pjesë 4 deputetët e LSI- së që mesa duket kanë votuar kundër. Ka marrë pjesë në votim edhe Shpëtim Idrizi, ndërsa deputetët e PD- së nuk kanë marrë pjesë.

Kanë votuar pro 74 deputetë të PS- së dhe 3 të PSD- së, ndërsa një votë duket ka ardhur me gjasë nga 4 deputetët LSI- së dhe Shpëtim Idrizi që morën pjesë në votim.

Berisha ka  kontestuar kandidaturën e Begaj, duke folur për shkelje të Kushtetutës si ushtarak aktiv teksa ka thënë se edhe lirimi me dekret nga presidenti Meta, nuk është i vlefshëm jashtë territorit të Shqipërisë.