Mbytjet ne det, nisin kurset per…pushuesit sepse nuk ka roje plazhi

Qendra Kombëtare Urgjencës Mjekësore në bashkëpunim me Agjencinë Kombëtare të Turizmit vijon te jete prezente pranë pushuesve me kurset e shpëtimit të jetës në bregdetin Shqiptar.
Kursi që synon parandalimin e aksidenteve dhe mbytjeve në det, përfshin:
1) Mënyrat e hyrjes në det për dhënien e ndihmës së parë
2) Manovrat e shpëtimit së viktimës ne det.
3) Mënyrat e transportimit të viktimës në breg.
4) Mënyrat e nxjerrjes së viktimës nga deti në tokë.
5) Manovrat bazë të jetë-shpëtimit kur viktima është jo-koshient
E për t’i konkretizuar, roja bregdetare Ndriçim Rako ndau me të pranishmit eksperiencën e tij.
“Është një rast për tu përgëzuar që jo vetëm ne si roje bregdetare por të gjithë  të marrim vesh diçka sadopak”, tha Rako.
Agjencia Kombëtare e Turizmit do te vazhdojë sensibilizimin në plazhe të ndryshme duke shpërndare për pushuesit 10 rregullat e Arta mbi sigurinë në plazh.
“Është një tabelë që bashkia e Sarandës e ka të publikuar në plazhin përkatës, por edhe subjektet private duhet ta kenë e ta vendosin për pushuesit”,  tha Çollaku.
Demostrimi për këto kurse trajnuese, filloi me plazhet e Vlorës, Himarës për t’u zhvendosur këtë javë edhe në plazhet e Ksamilit dhe Sarandës. Këto kurse do te vijojnë përgjatë plazheve kryesore te gjithë vijës bregdetare shqiptare nga Velipoja e deri ne Vlore si dhe në plazhin e Pogradecit. /report tv/