Kemi ushtri NATO apo ushtri gjirizi…?!

Nga Blerti DELIJA
Kane plasur ujrat e zeza ne Ksamil! Kush mendoni se duhet te nderhyje? E kush tjeter, FA- Forcat e Armatosura apo sic i quajme random ushtria. Tashme, edhe pse jemi antare te NATO-s e ushtria duhet te kete nje imazh e pozicion tjeter si institucion, ajo vazhdon te mbylle “vrimat” qe hapen andej- kendej neper Shqiperi. E ku nuk eshte perdorur ushtria jone e gjore! Qe nga pastrami i territorit, pra aksione qe dikur i benin fatos e pioner e familjare te tyre diteve te diela per te perfunduar tek pastrimi i gjirizeve te Ksamilit. Nuk e kam te lehte kur e bej kete pohim te rende, por keshtu eshte. Ne kemi nje ushtrimi minimale ne numer, e konsideruar profesioniste, pra me rroge. Pavaresisht vleres se saj, ushtaret profesioniste kane nenshkruar nje kontrate ku sipas meje, nuk perfshihet as pastrimi i territorit nga mbeturinat urbane dhe as pastrimi i gjirizeve kur ato perfundojne ne det. Nese eshte ceshtja e justifikimit te rroges qe marrin keta ushtare profesioniste (nuk me rezulton se eshte aq e larte!), kjo eshte teme tjeter. Por nje shtet shihet edhe nga menyra si trajton “njerezit me uniforme”, pra policine e ushtrine. Nuk po aludoj qe ushtaret profesioniste duhet te rebelohen ndaj nje trajtimi te tille, por vete gjeneralet nuk duhet ta lejojne.Imagjinoni pak trupat tona ne Irak, Afganistan perkrah trupave te NATO-s. Forcave tona mund ti vije era gjiriz, sepse ate po pastrojne… Fatmiresisht jemi ne paqe, jemi pjese NATO-s, por mbase nje dite, ushtria jone do te rreshtohet ne nje shesh-beteje. A do te ndjehej krenar nje general ne prapavijen e ushtrise se vet nese do ti thonin: Komandant i nje ushtrie qe pastron gjirize!? Me shume dinjitet, fillimisht per veten o gjenerale, me pas edhe per ushtaret./Per ShkodraWeb/