FOTOLAJM – Vinte nga Vora pas shumë kohëve mungesë, treni i Shkodrës përplaset me trajlerin…

Duhej të ishte festë për udhëtarët, por nisja rivendosja pas dy vitesh e linjës së udhëtareve me tren Vorë-Shkodër është pasuar me një aksident. Një trajler është goditur nga treni me pasagjerë që vinte në drejtim të Shkodrës por fatmirësisht nuk pati të plagosur.

Aksidenti ndodhi në Fushë-Mamurras, ku drejtuesi i mjetit nuk ka qenë në dijeni se linja hekurudhore ishte hapur për pasagjerë dhe nga mungesa e vëmendjes është goditur nga lokomotiva. Përplasja ishte e fortë duke penguar vazhdimin e lëvizjes së trenit e po kështu edhe e udhëtarëve.


Shkak për këtë aksident është bërë edhe mungesa e rojeve në vendet ku ka ndërprerje të shinave nga rrugë për automjetet apo edhe mungesa e postobllokut për këtë qëllim. Në këtë mënyrë ka nisur sot linja hekurudhore e pasagjerëve Vorë – Shkodër – Vorë, ndërsa kërkohet më tepër siguri në zonat ku ka ndërprerje të linjës me rrugë lokale.


ShkodraWebCheck