Exclusive/ Te henen nis pastrimi dhe thellimi i diges se Hidrocentralit ne Fierze

Temperaturat e larta dhe thatesiria e tejzgjatur e kesaj vere, ka krijuar mjaft probleme per KESH, sidomos ne prodhimin e energjise elektrike. Megjithate, cdo e keqe ka nje te mire thote populli. Mungesa e rreshjeve ka sjelle nje ulje te nivelit te ujit ne maksimum duke lehtesuar proceduren e pastrimit te diges nga dekandimet ne vite qe sjellin lumenjte. Tashme KESH ka marre vendimin: Te henen nis pastrimi, rrjedhimisht edhe thellimi i diges se Hidrocentralit te Fierzes. Per te realizuar proceduren, eshte perzgjedhur nje firma e njohur nga Shkodra, por me asistencen e specialisteve te fushes. I gjithe procesi do te monitorohet nga specialiste italine, ndersa prane diges se hidrocentralit kane mberritur edhe makinerite e nevojshme per te realizuar te gjithe procesin. Burime qe kane folur per ShkodraWeb, kane thene se procesi i pastrimit ne kembet e diges eshte shume i rendesishem. Me kalimin e viteve, ne kembet e saj grumbullohen te gjitha mbetjet inertes qe sjellin lumenjte qe derdhen ne liqenin e hidrocentralit. Nese moti nuk do te perkeqesohet por do te jete i qendrueshem, e gjitha procedura pritet te perfundoje brenda pak javeve. /Gjon GJEKA/