EMRI – I vëllai denoncoi zhdukjen një vit e gjysmë me vonesë, kush është shqiptari që kërkohet në Greqi…

Një hetim i kujdesshëm po bëhet nga policia greke pasi denoncimi të bërë nga një i ri shqiptar në polici për zhdukjen e vëllait të tij, i cili sipas mediave greke, ka shprehur frikën se mund të jetë vr.a.rë. I riu shqiptar u zhduk në gusht 2017 dhe u raportua pranë autoriteteve nga i afërmi i tij gati një vit e gjysmë më vonë.


“Në secilin rast çështja është duke u hetuar, pasi dosja e çështjes u kthye nga prokurori në polici për hetime të mëtejshme.”

Rasti u bë i njohur pas një raporti në mediat greke, ku i riu shqiptar me emrin Martin Ndoj, i cili jetonte dhe punonte në Frangokastello Sfakia, u zhduk në fund të gushtit dhe fillimit të shtatorit 2017.

Ishte hera e fundit që Martin, i njohur edhe si “Christos”, foli me vëllanë e tij Agustinin, i cili mendon se i riu është rrëmbyer dhe vr.a.rë.

Sipas Agustin, ditën e fundit që i kishte folur vëllait të tij 26-vjeçar në telefon, atij i ishte thënë se ishte i mërzitur për shkak se ishte grindur me shokun e tij të dhomës, gjithashtu shqiptar për shkak të një borxhi.

Sipas Agustin Ndoj, vëllai i kishte dhënë shokut të tij një shumë të konsiderueshme parash dhe ai nuk ia kishte kthyer kurrë, duke shtuar se i vëllai i kishte treguar se paratë ishin luajtur bixhoz dhe ishin përdorur në aktivitete të jashtëligjshme. Ky ishte komunikimi i fundit me të, pasi telefoni u fik.

Për këtë arsye, Agustini i telefonoi shokut të dhomës së vëllait të tij në fund të shtatorit për ta pyetur për atë që kishte ndodhur dhe se nuk mund të komunikonte Martinin. Shoku i dhomës i tha që vëllai i tij ishte arrestuar në Rethymnon.

Agustini kontaktoi një kushëri në Rethymnon i cili shkoi në polici dhe e pyeti nëse Martin Ndoj ishte arrestuar, duke iu përgjigjur se askush nuk u arrestua nën atë emër.

Sapo Agustini i tha këtë shokut të dhomës duke e akuzuar se e gënjeu, shoku i dhomës insistoi që vëllai i tij ishte arrestuar, me një emër të rremë.

Kur u pyetën se ku ishin dokumentet e vëllait të tij, shoku i dhomës tha se ai nuk e di për shkak se nuk kishte qenë me të dy muaj e fundit para se të zhdukej.

(Më vonë, megjithatë, shoku i dhomës i tha Agustinit se dokumentet, pasaportën, kartën e identitetit dhe karta e bankës ishin hedhur në plehra sepse ai kishte frikë se policia do ta arrestonte për përfshirjen e tij në çështjen që e çoi Martinin tek i dyshuari arrestuar).

Fakti që ka kaluar shumë kohë që nga zhdukja e tij, vështirëson sqarimin e çështjes, e cila po hetohet nga Drejtoria e Sigurisë Chania dhe gjithashtu është ngritur një dosje hetimore.