EMRAT – Shpallen fituesit e parë të “primareve” të Komisionit të Rithemelimit të PD- së për zgjedhjet e 6 marsit

Me 277 vota, Lulzim Vrana është shpallur fitues i primareve të Komisionit të Rithemelimit të PD në Bashkinë e Vorës.

Kandidati tjetër në garë, Luan Beta ka marrë 55 vota.


Lulzim Vrana do të jetë kandidati i Partisë Demokratike për kryetar bashkie në Vorë, në zgjedhjet e pjesshme vendore të 6 marsit.

Ndërkohë, nga numërimi i votave të anëtarësisë së PD në Dibër, primaret janë fituar nga Premtim Kryemadhi i cili ka marrë 424 vota.

Kandidatët e tjerë kanë marrë përkatësisht, Behar Dema 158 vota dhe Dafina Muda ka 121 vota.

713 anëtarë të PD kanë marrë pjesë në zgjedhjet primare në Dibër.

Po ashtu, Ardian Muka ka fituar primaret e anëtarësisë së PD në Durrës.

Muka ka arritur të sigurojë 1546 vota, përballë 373 votave të kandidates tjetër, Silvja Gjepali. 11 vota janë shpallur të pavlefshme.

Komisioni Vendor i Votimit dhe Numërimit shpall rezultatin e primareve në Rrogozhinë.

Hekuran Xhani me 211 vota është shpallur fitues i primareve të PD dhe do të garojë në 6 mars për kryetar bashkie.

Kandidatët e tjerë në këtë garë kanë marrë:

Eqerem Deliu, 23 vota

Hajrulla Tafa, 3 vota

Sokol Gosa, 70 vota

Vladimir Manushi, 7 vota

2 vota të pavlefshme

Në total, kanë marrë pjesë në këtë proces 316 anëtarë të Partisë Demokratike me të drejtë vote.

Mësohet se Elton Bano ka fituar primaret e anëtarësisë së PD në bashkinë e Lushnjes.

Avokati Elton Bano do të garojë për këtë forcë politike në zgjedhjet e 6 marsit, pasi është shpallur më i votuari në primaret e kësaj të diele.

Elton Bano ka marrë 671 vota.

Kanditatët e tjerë janë votuar si më poshtë:

Arben Zaimi, 240 vota
Erion Iljazi, 49 vota
Indrit Qerimi, 92 vota

Pjesëmarrja e anëtarësisë së PD në primaret e Lushnjes ka qenë ndër më të lartat. Nga 1920 anëtarë që ka dega e PD në Lushnje, sot votuan 1056 prej tyre.