Emrat/ Lavdrim Muhaxheri eshte vrare me 7 qershor bashke me 4 shqiptare te ISIS

Lavdrim Muhaxheri është vrarë nga një sulm ajror më 7 qershor në Siri, së bashku me 4 persona të tjerë nga Shqipëria.

Lajmi konfirmohet edhe nga koalicioni ndërkombëtar ushtarak, i udhëhequr nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës.


Katër shqiptarët e tjerë që janë vrarë nga sulmet në Siri janë; Jetmir Ismaili, Razim Kastrati, Irfan Haqifi dhe Orhan Ramadani.

Departamenti amerikan i Mbrojtjes thekson se Jetmir Ismaili kishte lidhje të afërta me planifikuesit e sulmeve të jashtme terroriste të ISIS-it në Evropë dhe në Siri.

Orhan Ramadani është vrarë më 21 maj në Siri, Razim Kastrati më 16 qershor. Kastrati sipas raportit të Departamentit Amerikan merrej me trajnimin e luftëtarëve të huaj nga Evropa Juglindore.

Ndërsa Irfan Haqifi, i cili njihej edhe si zëvendës i Muhaxherit është vrarë më 7 qershor, ndërsa ishte përgjegjës për rekrutimet e luftëtarëve të ISIS-it nga Evropa.

Por emri më i njohur nga të gjithë padyshim që ishte Muhaxheri. Ai ishte një nga komandatët e shtetit Islamik të ISIS.