“Dy pyetje të thjeshta Edona Bilalit”, zjarret në Bashkinë e Shkodrës, reagon nënkryetari Tonin Deda…

Shkruan në Facebook nënkryetari i Bashkisë Shkodër Tonin Dedaj: Ne kete periudhe te veshtire zjarresh, as Shkodra nuk ben perjashtim. Sidomos nga dita e premte kemi patur vatra zjarri ne siperfaqe pyjore e kollusore, ne qytet e ne Nj Administative. Strukturat e Bashkise Shkoder si reparti zjarrfikes, strukturat e sherbimit pyjor kane qene ne lufte me zjarret 24 ore ne 24. Eshte koordinuar çdo informacion dhe çdo vleresim situate me strukturen e emergjencave civile prane Prefektit te Qarkut Shkoder si dhe me qendren Operacionale ne AKMC.

Sherbimi zjarrfikes Bashkise Shkoder, nje strukture mjaft profesioniste ka neutralizuar dhe fikur dhjetra zjarre ne dite perfshi edhe banesa ne territorin e Bashkise Shkoder dhe ne disa raste edhe ne Bashki te tjera kur kane kerkuar ndihme. Shkruajta krejt perciptaz punen e bere nga strukturat e Bashkise Shkoder nen drejtimin e titullareve te kesaj bashkie, pasi mora shkas keqperdorimi i situates se veshtire nga deputetja e Shkodres znj. Edona Bilali.


Dua t’ i kujtoj zonjes qe perpara se te shkruaje te informohet qe struktura e zjarrfikeses qe ajo u kujtua sot t’vleresoje, jane strukture e Bashkise Shkoder dhe veprojne me urdhra.

Nejse per strukturat e sherbimit pyjor qe jane 24 ore ne lufte me zjarret per te shpetuar siperfaqe pyjore,shtepi banimi, stane, bageti, blete e te tjera pasuri, nuk ka se si ta dije.

Me habiti qe nuk kishte informacion por po ja kujtoj une qe ne operacione kane qene edhe 60 ushtare, forca operacionale. Te pakten keto duhet t’i kishte vleresuar se nuk jane te “non grata- s”.

Meqe nuk kam kohe po te baj 2 pyetje te thjeshta:
Pse nuk kemi asnje te ndeshkuar per keto zjarrvenie?
Pse nuk ka Shqiperia nje helikopter per nderhyrje nga ajri ?