Amra Barova zyrtarisht deputete e Shkodrës nga LSI, KQZ thirrje qytetarëve të plotësojnë vendet e opozitës në krijimin e KZAZ-ve

Në një kohë që opozita vendosi të djegë mandatet dhe të mos dërgojë emrat e anëtarëve të Komisioneve Zonale të Administrimit të Zgjedhjeve, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve me anë të kreut të saj i ka bërë thirrje qytetarëve që të plotësojnë vendet e lënë vakante nga opozita. Zguri ftoi sot të gjithë qytetarët që të aplikojnë për komisionerë të KZAZ-ve duke sfiduar kështu hapur vendimin e tyre për mosdorëzimin e listave për komisionerë pavarësisht thirrjeve të përsëritura.

“Thirrje për qytetaret të aplikojnë për komisionarë, pasi KQZ bën emërime kryesisht sipas ligjit. Kjo për shkak se partitë nuk kanë depozituar anëtarët për komisionarë”, tha ai.


Gjithashtu në mbledhjen e sotme, KQZ-ja ka votuar për t’i dhënë mandatin e deputetit nga radhët e Partisë Demokratike për qarkun e Elbasanit, Arben Elezit, i cili merr mandatin e Edmond Spahos. Ndërkohë edhe në Vlorë, kreu i Ballit Kombëtar Alimadhi i ka marrë mandatin ish-deputetit të PD-së, Agron Shehaj.

Në qarkun  e Shkodrës, KQZ-ja i ka kaluar mandatin Ambra Borovës, e cila i ka marrë mandatin ish-deputetit nga radhët e LSI-së, Agron Çelaj.