Zbulimi/ Cfare shikojne njerezit pak sekonda para vdekjes

Në një artikull të “Daily Express”, shkencëtarët kanë treguar rreth një studimi të titulluar “Përvojat e Pranuara të Vdekjes(NDE)”. Në këtë studim flitet për një gjetje tronditëse është cilësuar kështu sepse njerëzit shikojnë shpirtra para se të mbyllin sytë njëherë e përgjithmonë. Studimi është kryer nga studiues belg. Ata kanë analizuar 154 individë që ishin në prag të jetës së përtejme. “Për të mirë të njohurive tona, asnjë studim nuk ka hetuar zyrtarisht dhe rigorozisht nëse tiparet e “NDE” ndjekin një rend apo një shpërndarje fikse. Qëllimi i studimit tonë ishte të hetonte shpërndarjen e frekuencave të këtyre karakteristikave, si në nivel global dhe sipas pozicionit të karakteristikave në tregime, si dhe sekuencat më të shpeshta të përkohshme të përvojave të ndryshme afër vdekjes”,- është shprehur  Charlotte Martial, autorja kryesore e studimit.