Vezhgimi/ Temperaturat “afrikane”, rruget e Shkodres nuk lagen!

Temperturat e larta te ketyre diteve kane veshtiresuar ndjeshem levizjen e qytetareve ne rruget e Shkodres. Levizjet jane reduktuar ndjeshem paraditeve dhe vetem pas ores 19.00 qyteti nis gjallerohet. Zonat me te preferuara per nje shetitje ne kete periudhe vere jane Pedonalja nga “Dugajet e reja” deri tek Bashkia dhe Pedonalja e molos qe perfundon tek Ura e vjeter e Bunes. Pavaresisht “guximit” te shkodraneve, edhe pas ores 19.00 temperaturat jane te larta dhe qytetaret kerkojne pak fresk. Te pakten ne dy akset qe siperpeemendura, mund te sigurohet sado pak fresk. Shembulli eshte sheshi para Ujesjelles- Kanalizime SHA tek “Nene Tereza”. Te pakten dy here ne dite, paradite dhe pasdite, nje zoteri i nderuar me mjete te thjeshta (zorre uji) lag ambjentin duke krijuar nje fare freskie por edhe duke larguar pluhurin. Pjesa tjeter e qytetit, nuk ka kete “fat”. Ndryshe nga vitet e tjera, sivjet rruget e qytetit nuk po lagen apo lahen nga ndermarrja e kontraktuar per pastrimin e qytetit. Ne nje vezhgim te bere nga ShkodraWeb, por edhe ne biseda me qytetare ne zona te ndryshme te Shkodres, mesojme se nuk mbahet mend kur eshte pare nje makine te lage rruget. Edhe nese nuk gabojme, ne Buxhetin e ndermarrjes se pastrimit, i cili miratohet ne Keshillin Bashkiak, larja e rrugeve eshte nje ze i vecante. Jo vetem siperfaqja eshte shume e madhe, por eshte parashikuar nje numer shume i madh ditesh qe duhet realizuar larja e rrugeve. Kjo, edhe pse Shkodra eshte  nje nga zonat ku rreshjet e shiut jane me te lartat ne vend. Pra, parate akordohen nga Keshilli Bashkiak, alokohen tek ndermarrja qe ka fituar tenderin per pastrimin e qytetit, por rruget e Shkodres as nuk lagen e aq me pak te lahen. Nuk e dime nese e njejta situate eshte edhe ne qytetet e tjera te medha te vendit apo qe procesi nuk kryhet per shkak te mungeses/kursimit te ujit Qellimi i ketij vezhgimi te ShkodraWeb eshte thjeshte sensibilizimi, ngritja e nje problemi qe shqeteson mjaft shkodrane, sidomos ne keto dite te nxehta te gushtit ku kolona e merkurit ngrihet deri ne 43 viza ne termometer dhe shiu ka ikur “ne drejtim te paditur”. E si gjithmone, kembanat bien per ata qe kane veshe te degjojne. /ShkodraWeb/