Uji, me mire te konsumohet para apo pas ushqimit…

Të konsumosh sasinë e rekomanduar të ujit në ditë nuk është gjithmonë e arritshme.

Një numër i madh i njerëzve e neglizhojnë konsumimin e ujit. Kur u tërhiqet vëmendja për këtë, ata hutohen dhe nuk mund t’ia gjejnë dot vendin në programin e tyre të të ushqyerit.


Edhe pse në shikim të parë nuk duket e rëndësishme koha e konsumimit të ujit, ajo mund të ndikojë në mënyrë të konsiderueshme në tretjen dhe absorbimin e ushqyesve, dhe madje edhe në oreks.

Pirja më e mirë e ujit është në temperaturën e dhomës.

Nëse gjatë ditës hani shumë racione ushqimi, është më mirë që uji të konsumohet 15 deri në 30 minuta para çdo vakti, shkruan “Men’s Health”.

Në këtë mënyrë nuk do të ndikojë në tretjen përmes zbutjes së enzimave digjestive dhe në qoftë se bëhet fjalë për dietën reduktive, uji mund të kontribuojë në mënyrë të konsiderueshme në reduktimin e oreksit.

Është e zakonshme që para se të ndiheni të uritur të pini një gotë të madhe me ujë dhe të shikoni nëse ka qenë fjala për etjen.

Në qoftë se përdoret uji i ambalazhuar, duhet t’i kushtohet vëmendje përbërjes së tij.

Uji i tillë duhet të ndryshohet çdo javë dhe nuk duhet të pini vazhdimisht të njëjtin lloj uji./SHQIPTARJA.COM/