Shifrat/ Greqia nis “fshesen”, 6.000 shqiptare ilegale kthehen ne Shqiperi

Shteti fqinj, Greqia ka filluar sërish të dëbojë  në masë emigrantët shqiptarë që kanë shkelur në mënyrë të paligjshme tokën helene. Që nga fillimi i vitit deri në fund të korrikut të 2017 policia greke i ka kthyer autoriteteve shqiptarë 5.958 shqiptar, nga 9.438 që ishte numri i përgjithshëm i të kthyerve për në vendet e tjera. Numri më i madh i shqiptarëve të kthyer nga policia greke ka qenë në muajin prill dhe qershor me mbi 1.000 shqiptar, ndërsa numri më i vogël i të kthyerve ka qenë në muajin shkurt me 500 shqiptar.
Për kthimin e tyre janë përdorur rreth 120 autobuza të policisë greke, që do të thotë se fshesa kundra emigrantëve të paligjshëm që nga 1991 e deri më sot po vazhdon normalisht, njëllojë si në vendet e tjera të BE.
Dëbimet sipas muajve:
Janar -717
Shkurt- 503
Mars -867
Prill -1005
Maj- 791
Qershor -1019
Korrik-875
Për vitin 2016 policia greke dëboi 10.386 shqiptar, nga 17.663 që ishte numri i përgjithshëm i të dëbuarve nga ky vend. /Newsbomb.al/

[frontpage_news widget=”6289″ name=”Lexoni edhe…”]