“Pse mungon kaq o njeri? Çfarë të bëmë që ike? Na mungon shumë…”, kolegu kujton me mall Hydën pak ditë pasi…

Vetëm pak ditë më parë, u nda nga jeta efektivi i Policisë Kufitare Jani Nehani ose Hyda siç e njihin kolegët dhe miqtë. Një nga kolegët e tij, Ardian Zaganjori, e ka kujtuar, duke sjellë në vemendje disa foto me Hydën. Fjalët e Zaganjorit janë fjalë zemre, ashtu siç ishin dhe janë fjalët e të gjithë atyre që e njohn apo takuan Hydën.


PUBLIKIMI I ARDIAN ZAGANJORIT

Sapo u ktheva nga Franca dhe sot në avion mungojn një njeri. Nesër do të shkojmë në një takim tjetër ndërkombëtar dhe përsëri na mungon një njeri. Sa shumë mungon, shumë. Pse mungon kaq o njeri? Çfarë të bëmë që ike? Na mungon shumë.

Ishte situatë e vështirë, kishim Hydë n.Ishte viti i mbrapshtë ’97, gazetarët dhe punonjësit e bankës kishin Hydën. Kishte shqetësim ose problem çdo qytetar i Shkodrës, kishte Hydën. Në të gjitha operacionet e vështira policore kombëtare dhe ndërkombëtare nuk mungonte Jani Nehani.

Pse na mungon kaq shumë o njeri? Sot ti duhet të ishe në Paris, nesër duhet të ishe në tjetër takim por do mungosh. Do i mungosh familjes tënde, do i mungoje gruas bashkëshorti model, do u mungojë vajzave dhe djalit babai i mrekullueshëm.

Mbështet ShkodraWeb Media

Do i mungojë popullit të Shkodrës ruajtësi i rendit i ndershëm, por si për dreq me duket se më shumë do na mungosh ne si shokë o Hyda jonë i dashur. Pushofsh në paqe miku i të gjithëve Jani (Hydajet) Nehani…. nuk mund ta shoh këtë foto, sytë derdhin lot pa dashje.

ShkodraWeb Channel