FOTO – Presidenti Ilir Meta shpërndan 19 dekorata për artistët dhe sportistët shkodranë…

Me anë të një ceremonie të veçantë të mbajtur në sallën e Këshillit Bashkiak të Shkodrës, Presidenti i Republikës Sh.T.Z Ilir Meta vlerësoi sot disa personalitete të shquara të fushës së artit dhe të kulturës shkodrane.

Kreu i Shtetit çmoi me Dekoratën e lartë “Nder i Kombit” (pas vdekjes) Shyqyri Alushin (Hagjanin): “Në shenjë vlerësimi për talentin dhe interpretimin e rrallë të këngës popullore shkodrane. Me mirënjohje mjeshtrit të talentuar, i cili me vokalin e tij të veçantë u bë i njohur, i dashur dhe i respektuar në Shkodër e kudo ku ai interpretoi këngën popullore shkodrane, duke dhënë një kontribut të rëndësishëm në përhapjen e krijimtarisë sonë popullore.”


Ndërsa me Titullin “Mjeshtër i Madh” u vlerësua zoti Agron Dizdari: “Me mirënjohje për kontributin dhe personalitetin e tij të gjithanshëm, të shpalosur në artin skenik dhe kinematogafinë shqiptare, duke dëshmuar cilësi të spikatura me aktrimin dhe profesionalizmin e tij.”;

Zotin Ramazan Çeka: “Në shenjë vlerësimi dhe mirënjohjeje për kontributin dhe vlerat e mëdha krijuese si poet, publicist dhe tekst-shkrues i muzikës popullore dhe qytetare shkodrane, e cila këndohet nga shqiptarët, anembanë botës, si dhe për bukurinë e fjalëve dhe të melodisë së saj.”;

Zotin Ilmi Kurti: “Në vlerësim të kontributit të madh si shkrimtar, poet dhe publicist në promovimin e shkëlqyer të traditave dhe fuqisë artistike të malësisë shqiptare. Me mirënjohje personalitetit me cilësi të jashtëzakonshme, i cili me mjeshtëri kulturore dhe ndjenjë të thellë kombëtare, ka përcjellë me vërtetësi historitë e kohës.”;

Zotin Nimet Salabegu (Begu): “Me mirënjohje për talentin dhe përkushtimin e treguar në muzikën popullore shqiptare, si mjeshtër i klarinetës dhe këngëtar me grupin e njohur ‘Na bashkoi kënga popullore’, duke dëshmuar cilësi të rralla si artist profesionist dhe i vlerësuar nga artdashësit.”;

Zonjën Merita Smajaj: “Me vlerësim ndaj artistes së spikatur të teatrit ‘Migjeni’ të Shkodrës dhe kinematografisë shqiptare, si dhe për talentin e rrallë në realizimin e shumë personazheve me profesionalizëm dhe me cilësi të lartë artistike.”;

Zotin Adnan Bala: “Me mirënjohje për talentin dhe përkushtimin e treguar për muzikën popullore shqiptare, veçanërisht për muzikën popullore shkodrane, duke dëshmuar cilësi të rralla si artist profesionist, i dashur dhe i vlerësuar  nga artdashësit.”;

si dhe Mhill Çun Gjonajt (Pas vdekjes): “Për meritat e veçanta në hulumtimin, autorësinë e shumë teksteve, si dhe interpretimin e shkëlqyer të folklorit dukagjinas e më gjerë për më shumë se pesë dekada. Në vlerësim të organizimit dhe drejtimit të grupeve artistike në Dukagjin e Gruemirë, si dhe bashkëpunimit të frytshëm me mediat vizive lokale për njohjen dhe përhapjen e folklorit dhe kulturës popullore dukagjinase dhe shqiptare.”.

Po sot, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z. Ilir Meta çmoi sot kontributet dhe rezultatet e spikatura të disa sportistëve të shquar shkodranë.

Me Dekoratën e lartë “Nderi i Kombit”, Kreu i Shtetit nderoi atletin Feti Dizdari (pas vdekjes): “Me vlerësim të rezultateve të larta dhe kontributeve shumëvjeçare si trajner i atleteve kampione të ‘Vllaznisë’ dhe Ekipit Kombëtar në të gjitha disiplinat e atletikës. Me mirënjohje simbolit të atletikës shqiptare për dijet dhe sakrificat, pasionin dhe profesionalizmin e tij, që do të mbeten një shembull frymëzimi për të gjithë brezat.”.

Ndërsa me Titullin “Mjeshtër i Madh” Presidenti i Republikës nderoi zotin Ismet Hoxha: “Në shenjë vlerësimi për kontributin e spikatur në futbollin shqiptar si lojtar dhe trajner i rezultateve të larta me ekipin ‘Vllaznia’ dhe Ekipin Kombëtar. Me mirënjohje futbollistit të talentuar, të dalluar për lojën cilësore dhe korrektësinë e tij në fushën e blertë dhe në jetë.”;

Zotin Ferid Borshi: “Me vlerësim për kontributin e shquar si lojtar i spikatur i ekipit ‘Vllaznia’ me rezultate të larta në veprimtaritë kombëtare dhe ndërkombëtare. I dalluar për pasionin dhe punën e palodhur si trajner në ekipet e futbollit.”;

Zotin Fatmir Axhani: “Me mirënjohje për kontributin e dhënë në sportin e futbollit, si lojtar i ekipit ‘Vllaznia’ duke spikatur në arenën kombëtare dhe ndërkombëtare. Në vlerësim të veprimtarisë si trajner i përkushtuar, i cili ka arritur rezultate të larta në futbollin e femrave.”;

Millan Vaso (pas vdekjes): “Me mirënjohje për kontributet e shquara si futbollist në radhët e ekipeve ‘Vllaznia’, “Partizani”, “Luftëtari” dhe Ekipit tonë Kombëtar, me rezultate të shkëlqyera në veprimtaritë kombëtare dhe ndërkombëtare.”;

Zonjën Millojka Vaso: “Në shenjë vlerësimi për kontributet e shquara si volejbolliste dhe trajnere e ekipit ‘Vllaznia’, duke punuar me pasion dhe përkushtim, në arritjen e rezultateve të larta në veprimtaritë kombëtare të volejbollit.”;

Zonjën Artenca Tufi: “Në shenjë vlerësimi për talentin e shkëlqyer si atlete kampione dhe basketbolliste cilësore e ekipit ‘Vllaznia’ dhe Ekipit Kombëtar, me një kontribut historik në rezultatet e sportit shqiptar. Me mirënjohje atletes shembullore, figurës së dashur e të nderuar sportive, që respektohet nga të gjithë sportdashësit.”;

Zotin  Selami Dani: “Me vlerësim për kontributin e spikatur në futbollin shqiptar si qendërsulmues i shkëlqyer i ekipit ‘Vllaznia’. Në shenjë mirënjohjeje futbollistit të talentuar, mjeshtrit të lojës në ajër dhe golashënuesit nga më të mirët në kampionatet tona  kombëtare.”;

Viktor Jubani (pas vdekjes): “Në shenjë vlerësimi për kontributin e madh në sportin e volejbollit si lojtar i ekipeve ‘Vllaznia’, ‘Dinamo’ dhe Ekipit Kombëtar, duke shkëlqyer në sulm dhe mbrojtje. Me mirënjohje artistit në lojë dhe shpirt, gjithnjë argëtues dhe i respektuar nga mbarë opinioni sportiv.”

Zotin Nikolin Qersaqi: “Në shenjë vlerësimi për talentin e përkushtimin e tij si peshëngritës kampion dhe rekordmen i ekipit ‘Vllaznia’ dhe Ekipit Kombëtar, duke arritur rezultate të shkëlqyera në veprimtaritë kombëtare dhe ndërkombëtare.”;

si dhe Artan Bushatin (pas vdekjes): “Me mirënjohje për kontributet e dhëna në futboll, si sportist dhe trajner i suksesshëm me ekipin ‘Vllaznia’, ‘Elbasani’ dhe Ekipin Kombëtar. Në vlerësim të figurës së njohur, dinjitoze e të dashur të futbollit shkodran dhe atij shqiptar.”.