Edi Rama nuk i “ndahet” Voltanes as ne Shkoder por…kujtohet edhe per Ndoken

Kryeministri Rama nuk i ndahet në dëgjesat e tij Nard Ndokës, dikur ish aleat i tij, sot deputet nga lista e Partisë Demokratike.
“Ca ka Nard Ndoka 25 vjet këtu që hyn në Kuvend dhe bëhet edhe ministër? Pse u dashka gjet një mik te Nard Ndoka dhe ti thotë drejtorit ‘jepja këtij’? Ndërkohë që këtë fuqi duhet ta ketë çdo njeri i zakonshëm që është anëtar i koalicionit. Si do funksionojë kjo? Nëse platforma do të marrë një denoncim konkret dhe thotë “unë jam filani, kam këtë numër telefoni dhe këtë ID dhe kam këtë shqetësim me këtë drejtor. Shteti i qepet pas derisa ta zgjidhë dhe ti japë përgjigje.
Shumica e problemeve këtu është te gjykatat. Aty nuk ka magji për të bërë. Më në fund ka nisur vettingu. Në shtator-tetor do fillojnë edhe rezultatet. Por nuk është një gjë që rregullohet sa hap e mbyll sytë se janë 27 vjet mbrapshti. Kush thotë që rregullohet sa hap e mbyll sot gabon. Problemet e gjykatave nuk i zgjidh dot qeveria dhe të themi që ti ke të drejtë. Vettingu do fillojë një klimë presioni real mbi gjykatësit dhe prokurorët që të jenë më të përgjegjshëm.
Sa i përket Bashksië është e kot që të flas unë se ju e dini mirë se çfarë mendoj unë. Por është një rast tjetër i mirë për të gjithë shkodranët që kur thuhet se vota vlen. Është vota që ta bën oborrin ose park ose pallat. Voltana është rezultat i votës. Me kete zonjen eshte sikur te flasesh jo me murin, por me mur pas” muri./panorama online/