Basha: Marreveshja ime me Ramen ka vdekur, shkarko Xhafen e Rucin

Kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha, i është drejtuar mëngjesin e sotme foltores së Kuvendit, duke mbajtur kështu fjalën e parë për këtë legjislaturë, pas 6 vitesh mungesë. Një ditë më parë kryeministri Rama prezantoi programin qeverisës për 4 vitet e ardhshme, dhe sot, deputetët e Kuvendit do të vijojnë me diskutimet e tyre.
Me fillimin e seancës së sotme, kreu i PD i është drejtuar i pari foltores, por pak çaste para se të fillonte fjalën e tij, kryetari i Kuvendit ka ndërhyrë për t’i dhënë një këshillë.
Sakaq, Gramoz Ruçi, ndryshe nga sa parashikon rregullorja e Kuvendit për kohën që i takon deputetit në rastet e diskutimit të programit qeveritar (që është 20 minuta), i ka dhënë atij kohën 42 minuta e 02 sekonda, po aq sa ka zgjatur në seancën e djeshme fjala e kryeministrit Rama.
“Si rregull s’ka asnjë përjashtim lidhur me kohën, si çdo deputet është 20 minuta. Por duke pasur parasysh që ka një nen të rregullores për të barazuar kohën e kryeministrit me të kryetarit të opozitës, sigurisht nuk është ky rasti, por duke patur parasysh kërkesën e grupit parlamentar, do të bëjmë një përjashtim në seancën e sotme, do t’i vendoset Bashës koha e plotë sa foli dje kryeministri Rama për prezantimin e programit 42:02”, u shpreh kreu i Kuvendit, Gramoz Ruçi.