“Së shpejti do të fillojë edhe puna për rilindjen e xhamisë së Plumbit në Shkodër”, kryeministri Rama jep lajmin e mirë…

Kryeministri Edi Rama gjatë fjalës së tij në inaugurimin e restaurimit të xhamisë Et’hem Beu në qendër të Tiranës ka deklaruar se Erdogan është një partner i pazëvendësueshëm.

Sipas tij, falë bashkëpunimit me historianët, inxhinierët, restauratorët turq me ata shqiptarë, sot në vend ndërtesat e fesë islame që kanë rilindur dhe që sipas Ramës nuk janë vetëm objekte kulti, por edhe një atraksion turistik. Ai vuri në dukje se pas xhamisë së Et’hem Beut rradhën e restaurimit e ka xhamia e Plumbit në Shkodër.


“Kemi zgjedhur te presidenti Erdogan një partner të pazëvendësueshëm. Falë angazhimit të agjencisë turke të bashkëpunimit TIKA, falë bashkëpunimit me historianët, inxhinierët, restauratorët turq me ato shqiptare, ne sot kemi disa nga xhevahiret e fesë islame që kanë rilindur plot shkëlqim. Xhamitë e qendrës mesjetare të Beratit, xhamia e mrekullueshme e Gjirokastrës që sot kanë rilindur falë kësaj përkujdesje, nuk janë thjesht objekte kulti, por janë edhe pika referimi për të gjithë ne dhe për të gjithë ata që e vizitojnë Shqipërinë në të gjithë diversitetin e saj.

Unë po e mbyll fjalën time që së shpejti do të fillojë edhe puna për rilindjen e xhamisë së Plumbit në Shkodër, një nga perlat e trashëgimisë sonë kulturore. Ndërkohë që me mbështetjen e presidentit dhe me bashkëpunimit të agjencisë TIKA do vijojmë punën për të vazhduar përpjekjen e bukur për rilindjen e Beratit, Gjirokastrës dhe vet Shkodrës”, deklaroi Rama.