Riatdhesohen 31 shqiptare, shanset per azil zero…

31 persona janë riatdhesuar ditën e sotme, pas refuzimit të kërkesës së tyre për azil nga Franca dhe Belgjika.

Të gjithë të riatdhesuarit janë sjellë në Shqipëri pasi ndaj tyre ekzistonte një vendim që i detyronte të largoheshin nga territori francez dhe ai belg.

Drejtoresha e Departamentit të Kufirit dhe Migracionit, Aida Hajnaj, e cila ishte në Rinas, ka deklaruar se shanset e shtetasve shqiptarë për të përfituar azil politik ose ekonomik në vendet e Bashkimit Evropian jaën zero.


Të gjitha shtetet në vendet e Bashkimit Evropian në mënyrë të prerë refuzojnë kërkesat e shtetasve shqiptarë për azil.  Asnjë kërkesë qoftë politike apo ekonomike nuk pranohet.  Shanset për t’i fituar këto janë zero”,  është shprehur Hajnaj.

“Policia e Shtetit shqiptar ka marrë të gjitha masat në të gjitha Pikat e Kalimit Kufitar për të forcuar, mbikëqyrur dhe parandaluar tentativat për azil duke vënë përpara ligjit shkelësit”, shtoi Hajnaj.

Në operacionin e riatdhesimit të 31 shqiptarëve, morën pjesë Franca si vend organizator, Belgjika si vend  përfitues dhe Policia shqiptare si  mbështetëse, me financim të agjencisë FRONTEX.

/shqiptarja.com/