OPINION NGA YLLI MANJANI – Zgjedhjet e shpeshta janë zgjidhja…

ZGJEDHJET e shpeshta janë zgjidhja. Asgjë më të shëndetshme se zgjedhjet nuk di që të mund të largojë të gjitha të këqijat e politikës që njohim. Me ZGJEDHJE të shpeshta, largohen stabilokratët që sundojnë deri sa vdesin. Me ZGJEDHJE të shpeshta bie oferta financiare e blerjes së votave për pushtet. Nuk ka më para për një pushtet që bie pas 1 viti. Ska më llogjikë.

Me ZGJEDHJE zgjidhen të gjitha krizat e politikës. Politika nuk ka më të drejtë të gjykojë kundërshtarët, sepse ata i gjykon vota. Me ZGJEDHJE të shpeshta qeveritë detyrohen të qeverisin. Ata nuk sundojnë dot më sepse bien… Me ZGJEDHJE të shpeshta bien kokat e politikanëve dhe u hapet rruga të tjerëve.

Gara e sjell zhvillimin, por duhen ZGJEDHJET ku ajo të ndodhë. Zgjedhje sa më shpesh! Vetëm zgjedhjet e shpëtojnë shtetin nga presioni i përhershëm politik. ZGJEDHJET e shpeshta çlirojnë shqiptarin nga kontrolli i përhershëm politik. Shqiptari jo politik dhe i lirë bën çudira. Për fat të keq ka ende shumë analistë që rrudhin turinjtë kur jua plas në sy këtë zgjidhje, por është e vetmja.

ZGJEDHJET janë thelbi i demokracisë. Kush është kundër ZGJEDHJEVE, është kundër demokracisë. Populli vendos vetë, jo me politiqenër! Aq më pak me ambasadorë dhe teori importi mbi demokracinë, politikën e shtetin. Shqipëria ndryshon vetëm me zgjedhje. Me stabilokratë vetëm përkeqësohet.

Kushdo shembuj suksesi të kësaj që po them, të hedhë sytë nga Italia, Greqia, Franca e madje edhe nga Kosova. Shihni atje se si bien kokat një e nga një. Sepse atje ka ZGJEDHJE. /Nga Ylli MANJANI/

ShkodraWeb Channel

Open

Close