NGA ARDI HOTI – Ende nuk kemi kuptuar se na ka rrëshqitur trualli i të kuptuarit se çfarë është vlerë…

Nëse të zënë me “vdekjen” për shkak të burrit nuk përben aq shumë lajm, por nëse të zënë duke tradhtuar është një lajm që mban në këmbë rrjetin e mediat me javë.

Para disa ditësh në Librazhd gruaja që po tradhëtonte burrin (kjo për fajin e gruas, burrit, të dashurit, prindërve të djalit etj.), mori një vëmëndje mediatike dhe u sollën mediat sikur na kanë zënë pikë e zezë kur këto raste ndodhin çdo ditë.


Pas kësaj ngjarje një grua që kishte ikur nga banesa se e dhunonte bashkëshorti, madje kishte e urdhër mbrojtje, u gjet e mbytur në një zonë periferike të Shkodrës.

Por ky rast ku kjo grua u kap në flagrancë me “vdekjen” nuk mori vëmëndjen e rrjeteve dhe emisioneve me peshë sepse nuk ishte rast banal si i pari, sepse nuk kishte pamje momentin duke dhënë shpirt siç patëm pamjet në shtrat.

E në të shumtën e rasteve viktimave u veshim “uniformë” paaftësie, duke thënë se janë me probleme mendore, depresoni etj. Kjo për të zvogëluar në maksimum peshën e ngjarjes duke i vrarë për të dytën herë.

Jemi një shoqëri ku ende nuk kemi kuptuar se na ka rrëshqitur trualli i të kuptuarit se çfarë është vlerë. Ajo çfarë është e rëndësishme për rrjetet e median nuk duhet të jete e rëndësishme për shoqërinë.

Informacioni është një gjë dhe e vërteta një tjetër gjë. Më shumë se kurrë informimi është kthyer në mall por me të drejtë nuk e kuptoni se ju duke klikuar apo shikuar e keni blerë atë mall por për ju paguan dikush tjetër. Banaliteti shet. /Nga Ardi HOTI, pedagog gazetarie/