KËSHILLA – Këto janë gjashtë llojet e identifikuara të Covid- 19, këto janë simptomat që shfaqen…

Të dhënat nga një aplikacion për përcjelljen e simptomave i ndihmuan studiuesit britanikë që të zbulojnë gjashtë lloje të COVID-19. Gjetjet tani mund t’i ndihmojnë mjekët të parashikojnë se cilët pacientë me korona virus janë më në rrezik në valët e ardhshne të pandemisë.

Lloji i parë është “Grip” pa temperaturë. Simptomat janë dhimbja e koke, humbje e erës, dhimbje muskujsh, kollë, dhimbje fyti, dhimbje gjoksi dhe s’kanë temperaturë.

Lloji i dytë është “Grip” me temperaturë, i cili karaktikerizohet me simptoma, si: Dhimbje koke, humbje e erës, kollë, dhimbje fyti, zë i ngjirur, temperaturë dhe humbje e oreksit.

Lloji i tretë i COVID-19 është gastrik. Të infektuarit me këtë lloj kanë dhimbje koke, humbje të erës, humbje të oreksit, diarre, dhimbje fyti, dhimbje gjoksi dhe nuk kanë kollë.

Tri llojet e tjera të korona virusit janë më të rënda dhe ndahen në niveli:

Korona virusi i rëndë: Niveli një, ka këto simptoma: lodhje, dhimbje koke, humbje e erës, kollë, temperaturë, zë i ngjirur dhe dhimbje gjoksi.

Lloji i rëndë: Niveli dy, karakterizohet me dhimbje koke, humbje e erës, humbje e oreksit, kollë, temperaturë, zë i ngjirur, dhimbje fyti, dhimbje gjoksi, lodhje, shpërqendrim dhe dhimbje muskujsh.

E lloji i fundit i koronavirusit është shumë i rëndë. Niveli tre dhe ka këto simptoma: Dhimbje koke, humbje e erës, humbje e oreksit, kollë, temperaturë, zë i ngjirur, dhimbje fyti, dhimbje gjoksi, lodhje, shpërqendrim, dhimbje muskujsh, gulçimë, diarre dhe dhimbje barku.