EMRI – I riu nga M.Madhe dënòhet me 20 muaj búrg, para gjykatës tha se punonte me “mall jeshil” për të shlyer një borxh

Një burrë shqiptar që drejtoi një fermë kánàbisi me një vlerë prej 64.800 paund për të paguar borxhin ndaj shqiptarëve u búrgòs për 20 muaj. Alfons Çelaj, 29 vjeç, me origjinë nga M.Madhe, drejtoi òpéraciònin në katër dhoma në shtëpinë e tij në Govanhill në janar.

Çelaj, një shkelës i parë, u deklarua fájtòr në Gjykatën e Glasgow për prodhimin e kánàbisit.


Sherif Lindsay Wood tha: “Sasitë janë shumë të mëdha dhe nuk ka asnjë alternative për një dënim kujdestar. Ju jeni përdorur nga njerëzit për t’u sjellë në vend dhe u përfshitë në një òpéracion mjaft të rëndësishëm të kultivimit të kánàbisit“.

Çelaj u kap “mat” pasi oficerët fillimisht trokitën në derën e tij për një “hetim krejtësisht tjetër”. Oficerët u çuditën kur panë se çfarë po ndodhte. Vlera e bimëve varion nga 21,000 në 64,000 paund në varësi të cilësisë.

Çelaj u àrréstùa në vendin e ngjarjes, ndërsa u zbulua edhe kombësia e tij shqiptare, ndërsa kishte jetuar për disa muaj në mënyrë të paligjshme në Mbretërinë e Bashkuara.

David Mitchell, avokati mbrojtës tha se Çelaj ishte duke punuar për të shlyer një borxh prej 20,000 £ për “individët shqiptarë”.

Copyright © ShkodraWeb Media

ShkodraWeb Media

ShkodraWeb Media