E BUJSHME – Pas luftës Rusi- Ukrainë, presidenti rus i Çelsit largohet nga drejtimi i klubit të njohur anglez…

Roman Abramoviç ka vendosur të heqë dorë nga detyra e drejtuesit të Çelsit, duke i dhënë fuqitë vendimmarrëse drejtuesve të Fondacionit të Bamirësisë së Çelsit.

Pronari rus i bluve të Londrës, tregoi vendimin e tij në një komunikatë të publikuar nga klubi, në një periudhë ku e ardhmja e tij është vënë në dyshim pas zërave të vazhdueshëm për sanksione ndaj miliarderit rus pas shpërthimit të luftës mes Rusisë dhe Ukrainës.


“Gjatë pronësisë sime gati 20-vjeçare të Chelsea FC, gjithmonë e kam parë rolin tim si kujdestar i klubit, puna e të cilit është të sigurojë që ne të jemi aq të suksesshëm sa mund të jemi sot, si dhe të ndërtojmë për të ardhmen, ndërsa gjithashtu duke luajtur një rol pozitiv në komunitetet tona.

Gjithmonë kam marrë vendime me interesin më të mirë të Klubit të zemrës. Unë mbetem i përkushtuar ndaj këtyre vlerave. Kjo është arsyeja pse unë sot po u jap administratorëve të Fondacionit Bamirës të Chelsea administrimin dhe kujdesin e Chelsea FC.

Unë besoj se aktualisht ata janë në pozitën më të mirë për t’u kujdesur për interesat e klubit, lojtarëve, stafit dhe tifozëve.”, thuhet në deklaratën e shpërndarë nga klubi në emër të Abramoviç.