DOKUMENTI – Kur 19-vjeçari Ahmet bej Mati (Zogu), armik i betuar i Toptanit mori drejtimin e Tiranës në emër të princ Vidit

“Le Temps” ka botuar, të enjten e 18 qershorit 1914, në faqen n°6, një shkrim në lidhje me cilësitë (aftësitë) e Ahmet Zogut, kur ai ishte vetëm një 19 vjeçar, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar:

Sipas një shkrese që na ka ardhur këtu, Ahmet bej Mati, i cili marshoi me 1.500 ushtarë kundër Tiranës, mori drejtimin e këtij qyteti në emër të princit të Shqipërisë. Ahmet bej Mati është një ndër personalitetet më të vlerësuara në Shqipërinë qendrore, mysliman dhe armik i betuar i Esat Pashës.


Pasi hyrjes së tij në qytet, shumë prej kryengritësve të çarmatosur e deklaruan veten në favor të princit. Ahmet bej Mati i kërkoi princit të akordonte një amnisti. /darsiani.com/

© ShkodraWeb.com

ShkodraWeb Channel