Çmimi i naftës në Shqipëri “fluturon” 192 lekë, kryesojmë me çmimin më të lartë në rajon…

Çmimi i naftës ka shënuar rekorde historike për drejtuesit shqiptarë të automjeteve, duke prekur në disa pika karburanti edhe çmimin 200 lekë për litër.

Rritja e çmimit të naftës po rëndon më shumë xhepat e qytetarëve, tashmë që vendi po përballet njëkohësisht me shtrenjtimin e ndjeshëm të ushqimeve, kostove të biznesit dhe çdo malli e shërbimi tjetër.


Çmimi i lartë i naftës vjen si pasojë e taksave të larta, ku më shumë se gjysma, rreth 110 lekë shkojnë direkt në arkën e shtetit. Aktualisht qytetarët shqiptarë paguajnë 8 taksa brenda çmimit të një litri naftë, dhe pikërisht këto taksa të fryra e rëndojnë faturën.

Taksimi i lartë i naftës për ekspertin Pano Soko vjen si pasojë e paaftësisë së qeverisë për të mbledhur fonde, të cilat do të zhvillonin ekonominë vendase duke tërhequr më shumë investime dhe duke krijuar më shumë vende pune.