VIDEO – “Problem për specialistë, kanë ikur në Gjermani”, Basha në servisin e makinave të Nikut…

Kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha ka vizituar nga afër një servis makinash, ku ka folur me sipërmarrësin e këtij biznesi, një djalë të ri. Gjatë bashkëbisedimit, lideri i PD-së pyeti Nikun, djalin që ka ndërmarrë këtë sipërmarrje, i cili ka punësuar dhe disa të djem të rinj, në lidhje me problemet që has ky biznes. Ai theksoi se problem ngelet tregu i punës, pasi profesionistët kanë ikur shumica në Gjermani. Ndërkohë që Basha evidentoi si një ndër problemet shqetësuese çmimin dhe cilësinë e naftës.

“Në servisin e makinave të Nikut, sipërmarrësit kurajoz që e ka ngritur biznesin e tij mes vështirësive dhe sakrificave. Biznesi i vogël që mbijeton sot mes vështirësive të mëdha është një nga prioritetet kryesore të programit ekonomik të PD në drejtim të vendit.


#PotëDëgjoj”, shkruan Basha në mesazhin e tij, bashkangjitur videos.

Bashkëbisedimi i Bashës me sipërmarrësin

Basha: Niku si keni qenë?

Niku: Mirë.

Basha: Si i ke nga shtëpia? I martuar?

Niku: Beqa

Basha: Sa vjeç je?

Niku: 30.

Basha: Qenke djalë i ri fare.. Profesione të ndryshme..

Niku: Elektroautë, xhenerikë. Por pak problem që të gjesh mekanikë specialistë. Në përgjithësi kanë ikur në Gjermani shumë

Basha: Sa është rroga mesatare enjë punonjësi? Bashkë me shpërblimet?

Niku: 450-500.

Basha: Çfarë mendoni se duhet të bëjmë me ju ndihmuar ju si biznes? Jo vetëm për tatin, por në tërësi

Niku: Që të ketë më shumë njerëz dhe të ketë pak rritje rrogash.

Basha: Çmimi i karburantit është problemi kryesor.

Niku: Po shumë.

Basha: Këtu dhe cilësua është e keqe, që ua shkatërron makinë më shpejt…Kolegu i Nikut: Vinë makinat me ujë komplet.

Basha: Niku po ju qenkeni high-tech fare…

Niku: Mundohemi.

Basha: Çuna punë të mbarë. Faleminderit për mikpritjen.

Copyright © ShkodraWeb Media

ShkodraWeb Media

ShkodraWeb Media