PD akuzoi kandidatin e “Shtëpia e Lirisë” për fshehje të dhënash, KQZ i kërkon Prokurorisë hetim të thelluar

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve i ka kërkuar prokurorisë verifikim të thelluar për kandidatin e Shtëpisë së Lirisë në Lushnjë, Elton Bano, për të cilin Partia Demokratike pretendon se ka një dënim për vjedhje në Angli.

PD thotë se kandidati Bano ka fshehur dënimin që daton në periudhën 1999- 2000 dhe kërkon që ai të përjashtohet nga kandidimi.


Kjo sipas PD, është periudha kur Bano ka vetëdeklaruar qëndrimin në Angli, por ka ndryshuar vendlindjen, nga Lushnjë e ka bërë Prishtinë.

Për të lexuar të plotë kerkesën e KQZ- së për Prokurorinë e Përgjithshme, klikoni likun KËTU.