EMRI – Shqiptari mashtron investitorët duke u grabitur 19 mln USD, por paratë nuk i gëzon dot sepse…

Ish-ekzekutivi i pasurive të patundshme komerciale në zonën e Detroit u akuzua nga Prokurorët federalë të enjten për mashtrim të investitorëve me rreth 19 milionë dollarë, të cilat i shpenzoi duke luajtur bixhoz në Miçigan.

Viktor Gjonaj, 43 vjeç, themelues i “Title Plus Title Services”, u akuzua për mashtrim dhe orkestrimin e një skeme shumëvjeçare për të marrë para nga investitorët në mënyrë që të mund të blinte sa 1 milion dollarë në biletat e lotarisë “Daily 3” dhe “Daily 4” çdo javë.


“Viktor Gjonaj ishte një biznesmen i respektuar, i cili për fat të keq zhvilloi një varësi ndaj lojërave të fatit që çoi në këtë situatë,” tha avokati i tij Steve Fishman për The Detroit News. “Varësia e tij ishte e njohur për shtetin e Miçiganit i cili, megjithatë, e lejoi atë të vazhdonte lojërat e fatit.”

Në 2010, Gjonaj filloi të luante lojëra ditore të lotarisë dhe gjatë gjashtë viteve të ardhshme “mendoi se kishte zbuluar një mënyrë të garantuar për të fituar xhekpote të mëdha dhe kishte rritur ndjeshëm numrin e herëve që luante dhe shumat e shpenzuara“, thanë avokatët John Neal dhe Karen Reynolds në gjyq.

Por deri në vitin 2017, humbjet e Gjonajt ishin në rritje dhe ai po humbte më shumë sesa mund të përballonte, shkruajnë prokurorët.

“Në vend që t’i jepte fund kumarit të tij në lojërat e Lotarisë, Gjonaj krijoi një skemë për të mashtruar individët për t’i dhënë para”, shkroi prokurori.


“Duke përdorur përvojën e tij si një ndërmjetës dhe investitor i pasurive të patundshme, Gjonaj krijoi Title Plus duke pretenduar se ai do të shërbente si agjenci për marrëveshjet e pasurive të patundshme që ai po ndërmjetësonte.”

Në atë kohë, Gjonaj i bindi njerëzit t’i jepnin para se ai do të investonte në marrëveshje fitimprurëse të pasurive të patundshme, thanë prokurorët. Gjonaj i bëri investitorët të transferonin para në llogaritë bankare “Title Plus”.

ShkodraWeb Channel

“Në mënyrë që të mashtronte dhe të nxiste investitorët që të vazhdonin t’i jepnin para, Gjonaj përshkroi marrëveshje krejtësisht fiktive të pasurive të patundshme dhe shpesh paguante ‘fitime’ të investitorëve të cilat ai pretendonte në mënyrë të gabuar se rezultonin nga shitja e pasurive të patundshme”, shkroi prokurorët.

Por Title Plus ishte një kompani e rreme që nuk ishte përfshirë kurrë në marrëveshje të pasurive të patundshme, sipas gjykatës.

“Të gjitha paratë e paguara për Gjonajn, u përdorën nga ai për të luajtur lojëra lotarie dhe për të mbuluar humbjet e tij në ato lojëra,” shkroi prokurorët.

Ai po shpenzonte më shumë se 1 milion dollarë në javë në lojëra lotarie duke përdorur paratë e investitorëve derisa skema e pretenduar u prish në gusht 2019.

“Gënjeshtrat e të pandehurit e kanë kapur atë dhe ai tani do të përballet me pasojat e skemës së tij mashtruese,” tha në një deklaratë Timothy Waters, agjent special i ngarkuar me FBI në Michigan.

© ShkodraWeb.com

ShkodraWeb Channel