DOKUMENTI/ PD publikon shkresën nga Greqia: Agim Kajmaku ka fshehur arrestimin, duhet t’i vihen prangat

Shkruan në Facebook Gazment Bardhi, Sekretar i Përgjithshëm i PD-së: “Gjykata e Janinës konfirmoi të gjithë denoncimet e Partisë Demokratike se Agim Kajmaku ishte në kërkim nga drejtësia greke, pasi është arrestuar në Janar 2003 me emrin Jorgo Toto dhe ai e kishte fshehur këtë fakt në formularin e dek.riminalizimit.


Seancat gjyqësore për Jorgo Toton e Bashkisë së Vorës, të zhvilluara në Janinë për 4 ditë, u japin fund zvarritjeve të prokurorisë për zbulimin e identitetit të kandidatit të Edi Ramës. Megjithëse i dha kohë të sigurojë që nuk futet në burg në Greqi duke mbyllur çëshjtjen atje, Agim Kajmaku ka punë me ligjin shqiptar.

Vendimi konfirmon se Agim Kajmaku alias Jorgo Toto ka qenë me proces penal të hapur në Greqi dhe me urdhër arresti në fuqi, ashtu sikurse Partia Demokratike denoncoi.

Vendimi konfirmon se Agim Kajmakut, alias Jorgo Toto, nuk i lejohej nga ligji i dek.riminalizimit të kandidonte për kryetar bashkie.

Vendimi konfirmon se Agim Kajmaku, alias Jorgo Toto ka gënjyer në Formularin e Dek.riminalzimit, duke kryer veprën penale të fallsifikimit të dokumenteve.

Agim Kajmaku ka fshehur arrestimin në Greqi me emrin Jorgo Toto. Për këtë duhet të shkarkohet nga detyra dhe t’i vihen menjeherë prangat për shkeljen flagrante të ligjit të dek.riminalizimit dhe mashtrimin e qytetarëve shqiptarë.”, përfundon postimin e tij Gazment Bardhi.

Vendimi i plotë i gjykatës së Janinës

Gjykata e Janinës e mbledhur në 12 shtator 2019 pas ndërprerjes së seancës së datës 11 shtator. Të gjykohet i akuzuari i paraqitur (nëpërmjet avokatit të tij me prokurë, Jiorgo Toto, Thanas ose Thanasi, i Paraskevi, i lindur në 1971, Tiranë). Person i cili ka qenë në kërkim sipas vendimit nr. 79/2003 i gjykatës së Artës. Vendosim që i akuzuari të shpallet i pafajshëm për akuzën e falsifikimit të kartëmonedhave, për të cilat është akuzuar në Artë në 13.01.2003“, mbyllet vendimi i gjykatës.

Denonco! Raporto! Shkruaj Ti për veten tënde! Nëse të bëhet padrejtësi, je i pranishëm në vendngjarje, dërgo foto, video, tekst në ShkodraWeb Media mund të kontaktoni duke klikuar ShkodraWeb Media ose me WhatsApp, Viber në numrin +355 67 30 20 70 duke garantuar anonimat të plotë tuajin! ShkodraWeb Media ju dëgjon, ju jep Zë!