ZYRTARE/ Prokuroria kërkon 12 vite burg për ish- ministrin Tahiri, ja sa përfiton nga “gjykimi i shkurtuar”…

Prokuroria  ka kerkuar sot denimin me 12 vite burg per ish-ministrin e Brendshem, Saimir Tahiri. Kjo eshte pretenca e lexuar gjate seances se sotme te K.rimet e Renda, ne ngarkim te ish- ministrit Tahiri.


Duke marre parasysh faktin se Tahiri ka kerkuar gjykimin e shkurtuar dhe kjo eshte pranuar, ai përfiton ulje me 1/3 e dënimit, duke bërë që Prokuroria do të kërkojë 8 vite burg. Tahiri se bashku me ish- drejtorin Jaeld Cela, akuzohen për 3 vepra penale, atë të “Trafikut të lëndëve n.arkotike”, “Kryerjes së veprave penale nga organizata k.riminale” dhe “Grup i strukturuar k.riminal”.

Tre prokurorët e çështjes, pretendojnë se me provat dhe faktet e sjella në gjykim vërtetohet fajësia e dy ish zyrtarëve të lartë në trafikun e k.anabisit. Nga ana tjetër, ish ministri Tahiri, gjatë periudhës së hetimit dhe gjykimit ka mohuar akuzat, duke ngritur pretendime se gjyqi ndaj tij është i montuar politikisht dhe se Prokuroria, s’ka asnjë provë që e implikon atë.

Tahiri dhe Jaeld Çela po gjykohen me procedurën e shkurtuar, cka do të thotë se provat e akuzës nuk do të merren në shqyrtim gjyqësor dhe në rast dënimi, ata do të përfitojnë ulje të tij në 1/3-ën.

Për të afishuar reklamën apo njoftimin tuaj në ShkodraWeb Media mund të kontaktoni duke klikuar ShkodraWeb Media dhe menjëherë do të kontaktoheni nga stafi. ShkodraWeb Media ju mirëpret!