Zyrtare, ne Bashkine Shkoder nuk ka zgjedhje per Kryetarin e PS

Partia Socialiste ne Bashkine Shkoder nuk do te futet ne zgjedhje per kryetarin e saj. Lajmi eshte konfirmuar nga burime zyrtare, te cilat thone se do te strukturohen vetem organizatat socialiste. Pra, do te zgjidhet kryetari dhe sekretari e me pas do te konstituohen Keshillat Socialiste (KS) te Njesive Administrative. Keto nga ana e tyre, do te propozojne kandidatura per kryetaret e KS, mes te cileve do te duhet te perzgjedhe njerin Kryetari i PS per Bashkine Shkoder. E gjithe procedura eshte e saktesuar edhe ne udhezimin e Asamblese Kombetare te PS. Sipas tij, me 15 shtator deri me 3o tetor duhet te kene perfunduar zgjedhjet ne Organizatat Socialiste te Shkodres. Nga 1 deri me 15 nentor duhet te perfundoje edhe konstituimi i Keshillava Socialiste te Njesive Administrative te Bashkise Shkoder. I gjithe procesi duhet te perfundoje brenda 2 muajve duke nisur nga neser.
Sipas udhezimit te Asamblese Kombetare, në çdo bashki do të jenë të ngarkuar: kryetari i partisë i bashkisë, deputetët dhe kandidatët për deputetë të ngarkuar gjatë fushatës së 25 qershorit në bashkinë përkatëse, kryetarët e bashkive, anëtarët e AK të zgjedhur nga Kongresi që janë me banim në bashkinë përkatëse. Drejtuesit politikë të qarqeve përcaktojnë njësitë administrative ku do të ndjekin zgjedhjet në parti.
Per momentin pavaresisht se ne udhezimin e Asamblese Kombetare thuhet: “Këshilli Koordinues i Qarkut organizon procesin sipas pikave 2 e 3 të Nenit 31 të Statutit, në rastet kur kërkohet zbatimi i pikës 6, gërma „d“  të këtij neni, sipas të cilit „mandati i kryetarit të partisë të bashkisë ndërpritet para kohe kur…arrin rezultat më të dobët se zgjedhjet e mëparshme politike në bashkinë respektive“, Arvid Osja do te vijoje te jete ne krye te PS Bashkia Shkoder. Keshtu pohojne burime zyrtare prane selise roze ne metropolin e veriut. Per te gjithe qarku, pergjegjesia direkt e organizimit te zgjedhjeve do te jete Ditmir Bushatit, drejtues politik.
Ajo qe mbetet te saktesohet eshte nese do te kete zgjedhje ne 247 Organizatat Socialiste sa jane edhe qendrat e votimit, apo do te kete perjashtime ne varesi te rezultatit te 25 qershorit. /ShkodraWeb/