NEWS I ShkodraWeb.com

ShkodraWeb Media – E Verteta të bën të lirë!

ZBULIMI/ “Djegia e mandateve” nga opozita, nuk është rasti i parë- 100 vjet më herët 18 deputetë shqiptarë…

Dorëzimi i mandateve në bllok nuk është i paprecedentë, përkundrazi, formësoi opozitën e parë shqiptare.

Në historinë parlamentare shqiptare, lënia e mandateve në grup nuk është e panjohur. Ka ndodhur edhe njëherë më parë. Në Këshillin Kombëtar të dalë në Kongresin e Lushnjës, një pjesë e deputetëve shqiptarë që nuk binin dakord me politikat e qeverisë së Sulejman Delvinës, kërkonin zgjedhje të reja për të nisur një proces më legjitim për zgjerimin e Statutit të Lushnjës dhe formimin e një qeverie më përfaqësuese.


Në kushtet kur qeveria nuk shprehte të njëjtin vullnet, atëhere 18 deputetë shqiptarë dhanë dorëheqjen në bllok, duke djegur mandatet, ç’ka solli dorëheqjen e qeverisë dhe shpalljen e zgjedhjeve demokratike. Ky akt, lënia në bllok të mandateve, formësoi opozitën e parë formale shqiptare.

Pra rreth 100 vite më parë, kur Shqipëria kishte disa muaj jetë demokratike parlamentare, kultura demokratike ishte më e madhe se sot. Akti i lënies së mandateve çoi minimalisht në rrëzimin e qeverisë dhe në shpalljen e zgjedhjeve të reja. /Nga Erald KAPRI, studiues/

Copyright © ShkodraWeb Media ׀׀ Të gjitha materialet tona mund të përdoren lirisht nga mediat e tjera por duke përmendur burimin se nga është marrë informacioni.
Për t’u abonuar në kanalin tone në YouTube ShkodraWeb TV mjafton të klikoni: SUBSCRIBE dhe do të informoheni me lajme me video por dhe argëtoheni pa fund me humor të zgjedhur! Për të marrë njoftime për video të reja, ABONOHU tani!