VIDEO – Zjarr i madh në Rranxa Bushat të Vau Dejësit, 8 zjarrfikëse në vendngjarje, rrezikohen edhe banesa…

Një zjarr i fuqishëm raportohet se është shfaqur në territorin e Bashkisë së Vau Dejësit. Sipas raportimeve të para nga vendngjarja, mësohet se zjarri është shfaqur në Rranxa Bushat, në afërsi të malit të Zefjanës.

Era e fortë që po fryn në këto momente, po stimulon përhapjen e zjarrit në një sipërfaqe mjaft të gjërë, duke përfituar edhe nga thatësira e tejzgjatur në rajonin e Qarkut të Shkodrës.


Janë 8 mjete zjarrfikëse dhe efektivët përkatës që po përpiqen të mbajnë nën kontroll zjarrin e rënë. Përveç efektivëve MZSH të Vau Dejësit, janë edhe ata të Shkodrës, Malësisë së madhe dhe Lezhës që kanë ardhur në ndihmë.

Ndërhyrja e zjarrëfikëseve ka bërë të mundur deri tani mbajtjen jashtë rrezikut nga zjarri të banesave aty rrotull. Shpresohet që gjithçka të shkojë mirë dhe flakët të shuhen.