VIDEO/ Zero shanse per perfitim azili nga shqiptaret, vetem muajin e fundit u kthyen 177 persona

Zevendesministrja e Puneve te Brendshme Rovena Voda ka inspektuar Piken e Kalimit Kufitar te Rinasit. Ajo eshte njohur nga afer me punen qe bejne efektivat e policise per parandalimin e ikjes se azilkerkuesve ne drejtim te vendeve te BE. Ne nje interviste ne aeroportin e Rinasit, Voda ka thene se per sensibilizimin e qytetareve kemi shperndare postera e flete- palosje me mesazhin per te mos abuzuar me te drejten e levizjes se lire. Vetem brenda nje muaji kemi patur 177 shtetas shqiptar te kthyer. Voka ka vijuar duke nenvizuar nevojen e ndergjegjesimit te udhetareve shqiptare qe te plotesojne me perpikmeri kriteret e levizjes se lire ne vendet e BE. Zevendesministrja e ka bere te qarte se shanset per azil jane zero pasi Shqiperia eshte nje vend i origjines se sigurte, me shume mundesi per te gjithe qytetaret shqiptare. Ne vijim, intervista…

Fushata kundër azilkërkimit/ Zv.ministrja e Brendshme inspekton pikën kufitare të Rinasit – VIDEOVoda: Kemi shpërndarë postera e fletëpalosje me mesazhin për të mos abuzuar me të drejtën e lëvizjes së lirëVoda: Vetëm brenda një muaji kemi patur 177 shtetas shqiptarë të kthyerVoda: Kërkojmë të ndërgjegjësojmë udhëtarët shqiptarë, që të plotësojnë me përpikëri kriteret e lëvizjes së lirë në vendet e BEVoda: Shqipëria vend i origjinës së sigurt, me shumë shanse dhe mundësi për të gjithë qytetarët shqiptarë

Pubblicato da Ministria e Brendshme su Martedì 26 settembre 2017